Over mij
Mijn naam is Marscha van Dael. Ik ben naast mijn werkzaamheden in deze praktijk werkzaam als gedragswetenschapper bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Mijn aandacht gaat al lange tijd uit naar de seksuele gezondheid van de mens en sinds 5 jaar werk ik binnen de instelling als aandacht functionaris seksualiteit.
In 2013 rondde ik mijn opleiding af als consulent seksuele gezondheid bij de Rino in Utrecht. Naast de werkzaamheden die ik binnen de instelling verricht op gebied van seksualiteit (counseling en beleid), wilde ik mijn passie meer en breder vorm geven. Met dat idee begon ik in 2014 mijn eigen praktijk.
In mijn praktijk richt ik me op kortdurende counseling, maar maak ik zeker ook gebruik van mijn specialisme op gebied van seksualiteit op verschillende niveaus van ontwikkeling. Met vragen over de seksuele opvoeding van uw (verstandelijk beperkte) kind kunt u dus zeer zeker ook bij mij terecht.
Ik ben ervan overtuigd dat ieder individu recht heeft op een positieve seksuele gezondheid en dat de persoonlijke invloed hierop groot is. Aan de slag dus!
Werkwijze
Hoe ziet het traject eruit?
Op verzoek kan er altijd een eerst kennismakingsgesprek plaatsvinden. Aan deze korte kennismaking zijn geen kosten verbonden.
Eerste stap in ons traject is een intake waarin ik samen met u het probleem zal verhelderen en de hulpvraag duidelijk ga formuleren. Na dit intake gesprek bepalen we samen wat en of ik iets voor u kan betekenen. Het is lastig om vooraf het aantal benodigde sessies te voorspellen. Dit is namelijk zeer individueel gericht en probleem gerelateerd. Na de intake zal ik een schatting maken van de benodigde sessies. U bent dan vrij om te bepalen of we samen dit traject aangaan.
In mijn therapie maak ik gebruik van het PLISSIT-model. Dit komt er kort op neer dat ik u in eerste instantie de ruimte biedt om uw verhaal te doen en het probleem te erkennen. Vervolgens geef ik korte eerste informatie over uw hulpvraag. Dan gaan we aan de slag met specifieke tips. Dit kan betekenen dat u huiswerkopdrachten mee naar huis krijgt in bijvoorbeeld de vorm van oefeningen, zodat u thuis verder aan de slag kunt. Deze fase kan ook bestaan uit specifieke tips waarmee u al doelgericht aan de slag kunt.
Een vervolgstap kan zijn dat besloten wordt dat er therapie geboden moet worden. Daarin ligt een deel van mijn kracht omdat ik naast consulent seksuele gezondheid tevens gedragswetenschapper ben. Als het cognitieve gedragstherapeutische vormen vereist kan ik zelf met u aan de slag. Schat ik echter in dat de problematiek meer specifieke hulpverlening nodig heeft, heb ik de mogelijkheid om door te verwijzen naar een specialist zoals een seksuoloog NVVS, bekkenbodemfysiotherapeut of EMDR therapeute.